nedelja, 9. marec 2014

OBISK FINSKIH DIJAKOV

V okviru programa Leonardo da Vinci ─ mobilnost smo 4. 3. 2014 na našo šolo sprejeli 5 dijakov iz finskega mesta Mikkeli.


Dijaki so skupaj z učiteljem Veso Pyrhönenom prispeli v Slovenijo v ponedeljek, 3. 3. 2014, pozno zvečer. Njihova pot je trajala dobrih 12 ur, dva dijaka sta tudi prvič letela z letalom, zato so si prvi dan privoščili nekoliko daljši počitek.

Skupina je v torek ob 10. uri prišla na šolo. Ob jutranji kavi in pustnih krofih jim je dobrodošlico izrekla ravnateljica. Marko Gale, mentor in vodja dijakov na izmenjavi, jih je seznanil s pravili in urnikom. Nato so si ogledali šolo, predvsem šolske delavnice, in odšli na kosilo.

Da začetek ne bi bil pretežek, je bila sreda namenjena obisku in predstavitvi delovnega mesta v podjetju Autocommerce, urejanju avtobusnih vozovnic in krajšemu izletu.

Dijaki Joni, Mikko, Sami, Verneri in Henna bodo prvi teden preživeli na šoli, potem pa bodo začeli s tritedensko prakso v podjetju.

Fantje in dekle so izredno dobro organizirani, samostojni in samoiniciativni in z našimi dijaki že načrtujejo prostočasne aktivnosti.



Lenka Brezovar






Ni komentarjev:

Objavite komentar