torek, 25. februar 2014

LEONARDO DA VINCI PROJEKT - MOBILNOST DIJAKINJ V PADOVO, ITALIJA
LEONARDO DA VINCI – MOBILNOST DIJAKINJ V PADOVO, ITALIJA
v projektu z naslovom Poklicne perspektive dijakov v času recesije

V času od 11. 11. 2013 do 29. 11. 2013 so se tri tedne v Padovi, v Italiji, na srednji šoli ISTITUTO DI ISTRUZIONE SUPERIORE "E. USUELLI RUZZA", v okviru programa Leonardo da Vinci – mobilnost, usposabljale štiri naše dijakinje. V Padovi je njihovo strokovno usposabljanje vodila projektna koordinatorica ga. Cristina Zoletto.  

Šola v Padovi
 ISTITUTO DI ISTRUZIONE SUPERIORE "E. USUELLI RUZZA" je srednja šola v Padovi, ki ponuja sodobno poklicno izobraževanje in usposabljanje na področju tehnične in strokovne mode, zobozdravstva in kemije. Šola je prav zaradi svoje strokovne usmeritve v modo zelo ugledna v regiji. SPSŠB s srednjo šolo v Padovi na področju mobilnosti dijakov v programu Leonardo da Vinci uspešno sodeluje že štiri leta. Več informaciji o italijanski šoli lahko najdete na www.istitutoruzza.gov.it.

Modna revija na šoli v Padovi
 

In kaj pravijo o usposabljanju v Italiji naše dijakinje? 

Opišite, kako ste se pripravili za to mobilnost na SPSŠB.

Imeli smo jezikovne, pedagoške in kulturne priprave, ki jih je vodila prof. Smiljana Fister.


Ariana Elezkurtaj, dijakinja 3. K, program Ustvarjalka modnih oblačilAli ste na mobilnosti v Padovi pridobili nove strokovne spretnosti?

Zelo veliko. 

Melissa Žagar, dijakinja 3. K, program Ustvarjalka modnih oblačil Opišite organizacijo prejemnico v Padovi.

Šola je bila zanimiva, drugačna. Specializirana je za program modnega oblikovanja. V eni ustanovi sta osnovna in srednja šola.

Suzana Bičanič, dijakinja 3. K, program Ustvarjalka modnih oblačilOpišite prednosti in koristi, ki vam jih je prinesla mednarodna mobilnost, in učinek, ki ga bo imela na vaše osebno in profesionalno življenje.

Pridobila sem veliko izkušenj in imam več možnosti pri zaposlitvi v tujini.


Tea Stariha, dijakinja 3. K, program Ustvarjalka modnih oblačilNikolaj Lipič 

Ni komentarjev:

Objavite komentar