četrtek, 20. februar 2014

INFORMATIVNI DAN - TEKSTIL



Kot novinarki sva bili zadolženi za spremljanje informativnega dneva na tekstilni usmeritvi. Ko sva prišli v učilnico, je bila polna bodočih dijakov naše šole. Učiteljica Bernarda Klemenc jim je za začetek predstavila osnovne podatke o šoli, lokacijo ter najbližjo pot do nje. Nato se je razgovorila o delu v šoli, o praktičnem pouku, nato pa predstavila predmetnik za vsa 4 leta šolanja, ki se zaključi s poklicno maturo. Da obiskovalcev ne bi preveč preplašila, je nadaljevala z lažjo in privlačno temo – izmenjavo dijakov z ostalimi šolami po svetu. Čeprav je bilo v učilnici vseskozi tiho, se je nekdo le opogumil in vprašal, katere dejavnosti se izvajajo na šoli. Takoj se ji je naredil nasmešek na obrazu in z veseljem je naštela vse.

Predstavitev se je nadaljevala z ogledom učilnic, kjer so obiskovalci videli, kaj vse počnemo na šoli. Videli so kolekcije, ki smo jih narisali to šolsko leto. Dijakinje so jim prikazale polstenje. Najbolj zanimivo pa je bilo pri pouku krojnega risanja, saj so lahko prisostvovali pravi učni uri. Za konec so si ogledali, kako se šiva na šivalnem stroju.

Po izjavah obiskovalcev sta jih šola in program pozitivno presenetila. Nekateri so se že odločili, da se naslednje šolsko leto zares vidimo.


Zara Tratnik in Nina Pintar, 1. K

Ni komentarjev:

Objavite komentar