torek, 18. februar 2014

INFORMATIVNI DAN - LOGISTIČNI TEHNIKNa informativnem dnevu sem v stekleni dvorani spremljal predstavitev programa Logistični tehnik. Predstavitev se mi je zdela zelo zanimiva, saj o tej smeri nisem vedel prav veliko. Na začetku nam je učitelj Andrej Prašnikar pokazal utrinke s strokovnih ekskurzij v Španijo, Nemčijo, Italijo, Anglijo itd. Vsak obiskovalec je dobil brošuro z informacijami o šoli. G. Prašnikar je predstavil nekaj splošnih informacij o naši šoli; povedal je, da se šola nahaja na lepi lokaciji stran od centra in ceste in da je v bližini Dijaški dom Bežigrad. Izpostavil je našo menzo, knjižnico, varnostnika, zobno ordinacijo, telovadnico, Avtošolo Ježica …


Omenil je tudi druge programe, za katere izobražujemo, ter možnost za nadaljevanje šolanja v programih poklicno-tehniškega izobraževanja (bolj znani kot programi 3+2): strojni tehnik, tehnik mehatronike, oblikovalec tekstila. Ne smem pa pozabiti, da je omenil možnost v prihodnosti – nov program Avtoservisni inženir.

Za dijaka, ki je zelo slabo vidi ali sliši, program logističnega tehnika ni primeren. Na prvem mestu je naše zdravje, je poudaril g. Prašnikar.

60 prisotnih obiskovalcev je po mojem mnenju dokaj velika številka. Ne morem pa ne omeniti oz. nekaterih med njimi pograjati, saj jim je med predstavitvijo dostikrat zvonil mobilni telefon. G. Prašnikar je omenil, je da je bilo prejšnji dan v časopisu Žurnal objavljeno, koliko je še delovnih mest za poklic logističnega tehnika. Povedal je, kje vse potrebujejo logistične tehnike v različnih panogah, npr. pomorstvo in železnice.

No, naj se vrnem k predstavitvi, v vsakem letniku je praktično izobraževanje pri delodajalcu (PUD) in šolska praksa. Le redkokdaj je na tej smeri omejitev vpisa. Na zgornji sliki g. Prašnikar razlaga, katere predmete morajo dijaki opraviti v vsakem letniku in da je pogoj za končanje šolanja opravljena poklicna matura. Vendar – s pridnim delom se lahko doseže visoke cilje.
Kmalu potem nas je obiskala ravnateljica ga. Fani Al-Mansour, nas vse lepo pozdravila in povedala, da se naša šola lahko primerja z drugimi šolami v tujini in da si ne zasluži imena »Teksas«.


G. Prašnikar nam je za konec povedal, da ima šola podpisano pogodbo o izmenjavi dijakov v tujino z Nemčijo, Finsko, Madžarsko in Italijo, kamor lahko potujejo samo najbolj pridni in vestni dijaki.

Po predstavitvi sem za mnenje poprosil še dve obiskovalki in enega obiskovalca.

Kaja mi je povedala, da se ji je zdela predstavitev zanimiva in da se bo mogoče vpisala, ni pa povsem prepričana. Dejala je, da jo je malce celo skrbelo, kako zahteven je program za logističnega tehnika.

Anji je bilo sicer nerodno, vendar sem uspel izvedeti, da ji je zelo všeč, da smo povezani z Avtošolo Ježica, in da bi rada v prihodnje opravila izpit za avto.

Dejan je bil po mojem mnenju najbolj prepričan, da se bo vpisal, vendar razloga za to ni znal navesti.


Miha Jančič, 2.O

Ni komentarjev:

Objavite komentar