ponedeljek, 24. februar 2014

PROJEKT KITARIST


Drugo leto projekta, leto preporodov, težav in idejnega upada. Projekt kitarist je tudi to preživel in še vedno živi svoje sanje, ki jih brez trdne podpore vodstva (Fani, Lojze in Majda – hvala) ne bi mogel. Kot mentor projekta lahko ponosno napovem, da bomo tudi letos podirali zvočne meje in prikazali nekaj novih idej pri izdelovanju električnih kitar. Letos bomo naše znanje še nadgradili in v želji po nečem novem izdelali tudi t. i. tiho kitaro, »silent guitar«. Načrti so veliki in veselim se že zaključnih dni, ko bodo izdelki dobivali svojo končno obliko in tipičen rokovski zvok.


V šolskem letu 2012/13 je zaživel verjetno eden največjih in logistično eden najtežjih projektov na naši šoli, Projekt kitarist. Kot že ime da slutiti, se projekt vrti okoli glasbe, glasbenika, natančneje kitarista. V projektu si želimo poustvariti nekakšen »homemade« ali »DIY (do it yourself)« moment pri izdelavi pripomočkov za glasbenike na splošno, ki bi ga začinili z veliko mero dijaške domišljije. Dijaki se sedaj že drugo leto spoprijemajo s premagovanji domišljijskih in stroškovnih mej pri izdelovanju in ustvarjanju glasbil, ojačevalnikov, efektov itd.


Vsako leto se projekt zaključi z razstavo izdelanih glasbil/pripomočkov in v letu 2012/13 smo takšno razstavo imeli v KUD France Prešeren, kamor smo povabili vse sponzorje, učitelje in tudi naključne obiskovalce. Obisk je bil povprečen, a s prikazanim smo presenetili vse naše sponzorje, ki se jim še enkrat zahvaljujem za izkazano pomoč in zanimanje pri projektu, ter si seveda s tem odprli vrata za nadaljnje sodelovanje. Fotoreportažo in utrinke si lahko ogledate na naslednji povezavi:

 

 Drugo leto Projekta kitarist bomo zaključili nekega dne v maju, na za sedaj neznanem, a gotovo zelo pomembnem mestu za nadaljevanje našega projekta. V upanju na še večjo udeležbo povabljenih vas vabim, da spremljate NOVICE SPSŠB, kjer bo datum in kraj razstave objavljen še pred praznikom dela.


 Matjaž Mlinšek

Ni komentarjev:

Objavite komentar