petek, 14. februar 2014

OBISK SEJMA BETT LONDON



Sejem BETT London je sejem, kjer so predstavljene najnovejše tehnologije na področju izobraževalne IKT-tehnologije. Poleg razstave produktov potekajo še razne delavnice, ki obiskovalcem omogočajo vpogled v praktično uporabo tehnologije. 


Veliko razstavljavcev nam je omogočilo, da smo njihov produkt preizkusili sami. Nekateri razstavljavci so uporabo predstavili s pomočjo dijakov ter učiteljev, ki na razstavnem prostoru prikažejo uporabo produkta v razredu. Spet drugi omogočijo obiskovalcem brezplačen preizkus. Na sejmu so potekala tudi razna predavanja ter predstavitve posameznih izdelkov. 


Učitelji smo si med drugim ogledali tudi delavnico uporabe Smart table. V okviru te delavnice smo si ogledali »pametno šolo« Crownwoods College. Ogled po šoli so vodili tamkajšnji dijaki, nato pa smo učitelji sodelovali pri delavnici uporabe pametne table. Ogledali smo si primer učne ure, kjer dijaki s pomočjo tablic odgovarjajo na zastavljena vprašanja. Sistem je zastavljen tako, da učitelj za vsako postavljeno vprašanje ve, kateri dijak je pravilno odgovoril, kaj je odgovoril, kdaj je odgovoril …


Obisk sejma je bil poučen, vendar delo še ni končano. Sedaj je potrebno preizkusiti in raziskati vse produkte, za katere smo menili, da bi nam lahko koristili pri izvedbi boljšega in zanimivejšega pouka. 



Polona Kikelj

Ni komentarjev:

Objavite komentar