petek, 30. januar 2015

INFORMATIVA 2015
Dvodnevni sejem izobraževanja in poklicev Informativa se je uspešno zaključil. Potekal je na Gospodarskem razstavišču 23. in 24. januarja in zbral okoli 20.000 obiskovalcev. Ti so si ogledali ponudbo več kot 200 slovenskih in tujih izobraževalnih programov ter praktične prikaze poklicev. Med njimi je bilo okoli 2.500 učencev in dijakov iz širše okolice Ljubljane ter različnih koncev Slovenije. Sejem je gostil okoli 40 izobraževalnih dogodkov na treh lokacijah in prvi dogodek z nasveti o pripravah na zaključni izlet in zaključni šolski ples t. i. Nepozaben zaključek.


  
Na razstavnih prostorih sejma so si natanko tri tedne pred uradnimi informativnimi dnevi bodoči dijaki in študentje nabirali informacije o možnostih šolanja oz. izobraževanja, vpisnih pogojih, preizkusih nadarjenosti, zaposlovanju po zaključku šolanja in študiju, obveznih praksah, pa tudi o vzporednem študiju, obšolskih in obštudijskih dejavnostih ter v živo spoznali številne projekte, orodja in pripomočke, ki jih bodo pri izbranem poklicu uporabljali.


Na Informativi 2015 je sodelovala tudi naša šola. Obiskovalce je privabljala predvsem z ogledom strojnih naprav in z zanimivo in strokovno razlago, kje, kdaj in kako se le-te uporabljajo. Naši učitelji in učenci so imeli tudi različne brošure z osnovnimi informacijami o izobraževanju na SPSŠB, ki so jih delili mimoidočim. 


Izvedel sem, da v petek dopoldne ni bilo večjega zanimanja za našo šolo, predvsem zato, ker so imeli učenci osnovnih šol vodene oglede, popoldne pa je bila pri stojnici velika gneča, zanimanje za naše programe je bilo ogromno, predvsem za program Avtoserviser.


Naredil sem tudi krajšo anketo med obiskovalci naše stojnice. Prav vsi so bili navdušeni nad prijaznostjo naših učiteljev in dijakov ter izčrpnim nudenjem informacij vsem radovednim, upam da, bodočim dijakom naše šole.


Mark Gregorič, 1. I

Fotografiral je Martin Dolinšek, 1. I

Ni komentarjev:

Objavite komentar