četrtek, 1. januar 2015

PREDAVANJE O DROGAH

V ponedeljek, 15. 12. 2014, nas je obiskal policist Milan Kumše. Tema predavanja so bile droge, mamila, tako prepovedana kot ne, ki jih je pri nas vedno več.

Predavanje je trajalo 2 šolski uri. Prvo uro smo se pogovarjali o drogah, ki niso prepovedane, kot so na primer cigareti, ki vsebujejo nikotin, in kava ter energijski napitki, ki pa vsebujejo kofein. Naslednjo šolsko uro smo govorili o prepovedanih drogah. Najprej nam je gospod Kumše dal priložnost, da naštejemo vrste prepovedanih drog, ki jih poznamo. Večina nas je poznalo malo drog (heroin, ekstazi, konoplja itd.) , nato pa nam je gospod policist naštel še mnogo drugih vrst, za katere še nismo slišali, in izvedeli, kakšne so posledice njihovega uživanja. Droge močno vplivajo na človekovo zdravje, a večina zdravstvenih težav se pojavi po več letih njihovega uživanja.

 Droge razvrščamo po moči, trdnosti in učinku. Če želimo prenehati z uživanjem prepovednih substanc, moramo na zdravljenje, ki vključuje tudi redno obiskovanje psihologa.


Mark Gregorič, 1. i


Ni komentarjev:

Objavite komentar