ponedeljek, 26. januar 2015

DELAVNICA O SPOLNI VZGOJI


V sredo, 14. 1. 2015, smo imeli predavanje o spolni vzgoji. Obiskali sta nas študentki medicinske fakultete.
Študentki sta nas seznanili o spolno prenosljivih boleznih, kot so HIV, gonoreja, sifilis, hepatitis B in C. HIV je virus, ki se prenaša s sluznico. Razvija se več let in če bolezen odkrijemo pravočasno, jo lahko reguliramo z zdravili. Če HIV ni odkrit pravočasno, se bolezen razvije v AIDS. Prav zato smo se veliko pogovarjali o različnih metodah zaščite pred spolno prenosljivimi boleznimi, predvsem o pravilni uporabi kondoma.
Delavnico smo zaključili s pogovorom, kdaj, kje in kako se mladi družimo, spoznavamo, spletamo nove, tudi ljubezenske, odnose. Pristni prijateljski odnos med dekletom in fantom velikokrat vodi v ljubezen. Predavateljici sta še poudarili, da sta v partnerski zvezi zelo pomembni iskrenost in zaupanje med zaljubljencema.

Klemen Žužek, 1. G

MOJE MNENJE O DELAVNICI

Delavnica je trajala dve šolski uri in je bila zelo zanimiva. Pogovarjanje o spolnosti med mladimi ne bi smela biti tabu tema. Mislim, da se o tem še premalo pogovarjamo. Prav zato mi je bilo predavanje poučno in zelo všeč. Pohvalili bi tudi predavateljici, ki sta »odprli« veliko različnih tem, od prve zaljubljenosti do kakovostnih spolnih odnosov.


Jože Nejc Radič, 1. G


Ni komentarjev:

Objavite komentar