četrtek, 15. januar 2015

GO GREEN

Pri mednarodnem projektu Go green smo sodelovali Alin Benson Dremelj, David Petrović, Žiga Franzot in jaz. Naša mentorica pa je bila profesorica angleščine Tanja Kovačič. Projekt opozarja na koristnost recikliranja, varčevanja in uporabe določenih izdelkov.

Dobili smo list s pravili in kriteriji ter 10 besed, ki smo jih morali uporabiti v filmčku. Najprej smo se vsi sodelujoči v projektu dobili v knjižnici, kjer smo zbirali ideje za filmček. Alin je nato napisala tekst, pri tem ji je pomagala tudi profesorica Kovačič, da je besedilo dobilo končno obliko. Do oddaje filmčka sta nam ostala le še dva tedna, zato smo začeli snemati. Nekaj kadrov smo posneli v šoli in njeni okolici, za vse ostale pa nas je profesorica odpeljala na različne lokacije. Odšli smo do Snage, kjer so bili zelo prijazni, saj so nam pustili posneti, kako ločujejo odpadke in jih predelajo v manjše kocke. S tem smo pokazali, koliko smeti proizvedemo ljudje.

Na snemanjih je bilo zelo zabavno ter sproščeno. Tako je nastal naš 4-minutni filmček Go green, ki je osvojil 1. mesto na državnem tekmovanju. Filmček gre sedaj tudi na mednarodno tekmovanje. Kmalu pa si ga boste lahko ogledali na spletni strani SPSŠB.   



Maruša Turk, 2. k

Ni komentarjev:

Objavite komentar