ponedeljek, 15. december 2014

ZAKLJUČNI SEMINAR PROJEKTA SIMPLE



 


Projekt SIMPLE – Sharing the best International Mobility Practices Learned on VET student exchanges, Leonardo Transfer of Innovation je potekal od leta 2012 do 2014.

SIMPLE se ukvarja s predstavitvijo dobrih praks mobilnosti ter pripravo orodja, ki omogoča pomoč pri organizaciji same mobilnosti. To je zelo koristen pripomoček za vse organizatorje mobilnosti in dijake, ki se prvič srečujejo z izzivom priprave na mobilnost. Projekt vodi finska šola Tampere Vocational College Tredu, v projektu pa sodelujejo še Srednja poklicna in strokovna šola Bežigrad – Ljubljana, Srednja medijska in grafična šola Ljubljana, North West Academy of English, EUC Syd, Kiezküchen GmbH-Berlin in zunanji ocenjevalec Windmill Solutions.

V Kopru se je 27. 11. 2014 odvijal zaključni desiminacijski seminar, ki so se ga udeležili direktorji, ravnatelji, vodje področij, učitelji, strokovni sodelavci s šolskega ministrstva, slovenskih izobraževalnih institucij, tehničnih šol in šolskih centrov in podjetij. Na seminarju je bilo 24 udeležencev iz vse Slovenije.
Predstavljeni so bili predvsem nameni in cilji projekta SIMPLE ter aktivnosti.

Ritva Haveri, vodja projekta

Darko Mali (CPI Slovenija) je predstavil evropski razvojni plan na področju poklicnega izobraževanja, posebno pozornost pa je namenil podpori pedagoškega procesa med mobilnostjo in zagotavljanju njene kakovosti, pri čemer veliko vlogo odigra tudi ECVET – European Credit system for Vocational Education and Training.

Darko Mali, CPI
V nadaljevanju smo partnerji projekta predstavili primere dobrih praks, preko primerov pa smo uspešno predstavili tudi izdelano orodje.

Seminar je zaključil Bob Windmill s predstavitvijo evalvacije izvedenih aktivnosti, samega projekta in projektnih dogodkov.

Udeleženci seminarja so izdelano orodje prepoznali kot izredno uporaben vir informacij, čas med odmori pa so uspešno izkoristili za mreženje – pridobivanje morebitnih partnerjev za svoje nove projekte.

Več o projektu in orodje si lahko ogledate na SIMPLE


Lenka Brezovar

Ni komentarjev:

Objavite komentar