sreda, 24. december 2014

DEBATNI TURNIR V LITIJI


V soboto, 13. 12. 2014, se je odvijalo debatno tekmovanje v Litiji, ki smo se ga udeležili tudi debaterji Mirče Milenkov in Tadej Breznik iz 2. i ter Jan Omerzo iz 4. z. Turnirja se je udeležilo 21 ekip. Le dve ekipi sta bili iz tehniških strok, med njimi tudi naša šola, preostale pa iz gimnazij, zato nam je ta turnir predstavljal še večji izziv.


V Litijo smo prispeli približno ob 9. uri zjutraj. Najprej smo se prijavili, nato pa počakali, da so to storile še vse ostale ekipe in se medtem pridno pripravljali na tekmovanje. Ko se je tekmovanje začelo, je naša ekipa v prvem krogu avtomatsko pridobila zmago zaradi neparnega števila ekip. Drugi krog nam na žalost ni šel tako zelo dobro. Saj veste, vse je enkrat prvič, vendar smo se že v tretjem krogu zelo izboljšali. Vsi trije smo imeli veliko bolj suveren nastop.


Za prvi in drugi krog smo se pripravljali že pred tekmovanjem na krožku na debatno trditev Pravica do elektronske pozabe. Tretji krog pa je imprompt trditev, kar pomeni, da eno uro pred tekmovanjem šele izvemo, katera je to. Zagovarjali smo trditev Vsakdo bi se moral naučiti kuhati. Sama trditev se nam je zdela zelo enostavna, ko pa smo se začeli pripravljati in postavljati argumente, smo ugotovili, da le ne bo šlo tako zlahka. Tekmovali smo proti trem dijakinjam iz Litije, ki so zastopale opozicijsko stran.


Sam turnir se nam je zdel odličen in komaj čakamo na državno tekmovanje, ki bo 20. 3. 2015.



Mirče Milenkov, 2. i

Ni komentarjev:

Objavite komentar