ponedeljek, 16. februar 2015

INFORMATIVNI DAN 2


MEHATRONIK OPERATER SPI

Tudi letos smo imeli na informativnem dnevu dober obisk. Veliko radovednih mladostnikov in njihovih staršev je prišlo na predstavitev programa Mehatronik operater SPI.
Učitelj Jernej Krenčan je uvodoma najprej predstavil našo šolo, nato pa še izobraževalni program Mehatronik operater. Vmes nas je obiskala ravnateljica in starše ter bodoče dijake spodbudila k izbiri naše šole. Učitelj je nato nadaljeval s predstavitvijo in nam pokazal kocko, ki jo je dijak izdelal pri praktičnem pouku.

Zatem je naštel raznovrstna slovenska in mednarodna tekmovanja, ki se jih udeležujejo naši dijaki in dosegajo odlične uvrstitve. Predstavitev je nadaljeval z razlago, kje vse se lahko zaposlijo mehatroniki, nato pa je še natančno predstavil predmetnik in šolska pravila.

Ko je bilo predstavitve konec, so sledila vprašanja obiskovalcev. Večinoma jih je zanimalo, kako si dijaki najdejo delodajalca za prakso. Učitelj jim je zagotovil, da ga bodo zlahka našli, saj je za ta poklic veliko zanimanja. Starši so še vprašali, kaj vse dijaki potrebujejo za praktični pouk.


Potem smo si šli ogledat učilnice praktičnega pouka oziroma delavnice. Vsi so bili nad predstavitvijo navdušeni in so mogoče zato tako malo spraševali. Na koncu sem bodoče dijake prosila še za kratko mnenje o predstavitvi, vendar žal niso želeli odgovarjati.



Maruša Turk, 2. K

Ni komentarjev:

Objavite komentar