torek, 3. junij 2014

"LEONARDOVCI" PREJELI POTRDILA EUROPASS MOBILNOSTI

Šolsko leto 2013/14 je na področju nacionalnih in mednarodnih projektov zelo uspešno. Razne projektne aktivnosti se izvajajo skozi celo šolsko leto in vključujejo številne dijakinje in dijake ter učiteljice in učitelje naše šole. Mednje prav gotovo spadajo tudi projekti v okviru programa Leonardo da Vinci – mobilnost dijakov in učiteljev, ki jih na šoli izvajamo že vse od leta 2007. 


V letošnjem šolskem letu smo na šoli izvajali dva projekta v okviru programa Leonardo da Vinci – mobilnost. V prvem projektu so se v tujini usposabljali učitelji in v drugem projektu dijaki.

Tritedensko usposabljanje šestih dijakinj in devetnajstih dijakov v tujini je potekalo v mesecu novembru 2013 v Madridu (Španija), Padovi (Italija), Talinu (Estonija) ter v Tamperah in Mikkeliju (Finska). Dijake je v tujino spremljalo sedem učiteljev spremljevalcev.

V petek, dne 23. 5. 2014, sta ravnateljica Fani Al-Mansour in pomočnik ravnateljice Alojz Kranjc skupaj s projektnima koordinatorjema Smiljano Fister in Nikolajem Lipičem vsem »Leonardovcem« (kot pogosto imenujemo dijakinje in dijake, ki so se vključili v projekte Leonardo da Vinci) slavnostno podelila Europasse mobilnosti. To so potrdila v angleškem jeziku, ki potrjujejo usvojena znanja in veščine v tujini in imajo še prav poseben pomen pri bodočem zaposlovanju, saj izkazujejo nivo pridobljenih strokovnih, socialnih, organizacijskih in kulturnih kompetenc posameznika.    


Vse zbrane dijakinje in dijake je nagovorila ravnateljica in z dijaki opravila kratek evalvacijski razgovor o tem, kaj so se naučili v tujini, kaj so morda pogrešali, ali bi se ponovno udeležili usposabljanja v tujini, katera dogodka ali prigode se bodo najbolj zapomnili… Vsi dijaki so izrazili pozitivna mnenja o usposabljanju v tujini, poudarili, da so se v tujini veliko naučili na področju poklica in tujega jezika in da bi se želeli ponovno udeležiti usposabljanja, če bi imeli novo priložnost.

Pomočnik ravnateljice je na koncu vsem zbranim dijakinjam in dijakom podelil še potrdila Europass mobilnost.


Glede na pozitivne odzive dijakinj in dijakov ter pohvalnih mnenj tujih mentorjev naših dijakov v času usposabljanja v tujini ugotavljamo, da je projekt »Poklicne perspektive dijakov v času recesije«, v okviru programa Leonardo da Vinci – mobilnost, vsekakor uspel in ponovno potrdil, da znamo in zmoremo na šoli realizirali odlične projekte.  
Nikolaj Lipič

Ni komentarjev:

Objavite komentar