torek, 3. junij 2014

MATEMATIČNO TEKMOVANJE KENGURU

Matematično tekmovanje je potekalo na treh ravneh (šolsko, regijsko in državno tekmovanje).

Tekmovanje
kategorija
datum
ura
Šolsko tekmovanje
B (SSI, PTI)
20. marec
13.00
Šolsko tekmovanje
C (SPI)
20. marec
13.00
Regijsko tekmovanje
B (SSI, PTI)
2. april
14.30
Regijsko tekmovanje
C (SPI)
2. april
14.30
Državno tekmovanje
B (SSI, PTI)
12. april
10.00
Državno tekmovanje
C (SPI)
12. april
10.00

Dijaki so na tem tekmovanju razdeljeni v tri kategorije: 
1.skupina: C-kategorija (vsi programi in letniki srednjega poklicnega izobraževanja), prijavljenih je bilo 46 dijakov; 
2.skupina: B-kategorija (1. in 2. letniki srednjih strokovnih ter 1. letniki poklicno-tehniških programov, prijavljenih je bilo 33 dijakov; 
3.skupina: B-kategorija (3. in 4. letniki srednjih strokovnih ter 2. letniki poklicno-tehniških programov, prijavljenih je bilo 36 dijakov.

V četrtek 20. 3. 2014  se je šolskega matematičnega tekmovanja, ki smo ga organizirali na naši srednji šoli,  udeležilo 115 dijakov. Kar 27 dijakov je osvojilo bronasto priznanje in se uvrstilo na naslednjo stopnjo tekmovanja - regijsko matematično tekmovanje, ki je potekalo v sredo 2. 4. 2014 na dveh različnih srednjih šolah. Srednja zdravstvena šola Ljubljana je bila organizator za C-kategorijo (spremljevalec dijakov je bila ga. Polona Kikelj), tekmovalci B-kategorije pa so tekmovali na Srednji ekonomski šola Ljubljana (spremljevalec dijakov je bila ga. Lenka Brezovar). Tudi na tej stopnji tekmovanja so dijaki bili uspešni in prejeli 5 srebrnih priznanj. Trije dijaki pa so se uvrstili na državno matematično tekmovanje, ki je potekalo na Šolskem centru Kranj in Šoli za elektrotehniko in računalništvo. Vsi trije dijaki so dosegli zlato priznanje. Dijak Klemen Miklavčič je pod mentorstvom g. Nikolaja Lipiča dosegel skupno 3. mesto.

Aktiv matematikov



Ni komentarjev:

Objavite komentar