sobota, 19. april 2014

ZBOGOM, FINSKI LOGISTI

V petek so svojo štiritedensko mobilnost pri nas zaključili ASTA, NINA, TAISTO in TUUKKA.

Program izobraževanja na področju logistike se med državama precej razlikuje. Pri nas je poudarek na logističnih procesih, medtem ko se na Finskem predvsem izobražuje voznike. Fanta sta dobro izkoristila izmenjavo in sta bila nad videnim v Luki Koper navdušena. Videla sta veliko novega, saj je na Finskem precej težko priti v tako luko. Menila sta, da bi bilo delo, ki sta ga opravljala v teh štirih tednih, lahko tudi bolj zahtevno in obširno, vendar pa sta bila izredno zadovoljna z delovnim okoljem in sodelavci, ki jih ne bi želela menjati. Prosti čas sta izkoristila za spoznavanje Pirana, Portoroža in sosednjih Benetk. Poskrbela sta za rekreacijo in si organizirala obiske v telovadnici. Navdušena sta bila nad prijaznostjo prebivalcev in razmišljata o preživljanju počitnic v Sloveniji. 

Dekleti sta izmenjavo izkoristili v manjšem obsegu, saj v delu nista prepoznali potenciala pridobivanja novih znanj, tudi pri raziskovanju krajev Slovenije se nista pridružili fantoma.

Z izvedbo izmenjave v Kopru smo kljub manjšim začetnim zadržkom zadovoljni. Prav tako so bili z dijaki zadovoljni v Dijaškem in študentskem domu Koper, kjer so o Asti, Nini, Taistu in Tuukki našli le pozitivne besede.


Lenka Brezovar


Ni komentarjev:

Objavite komentar