petek, 25. april 2014

PRAGA, DRUGI "SOCIALNI" DEL

Pot v Prago smo pričeli ob enajstih zvečer izpred šole. Pogovori o raznih šolskih in izvenšolskih dejavnostih so nas držali pokonci nekje do Jesenic, kjer smo naredili prvi postanek. Kramljanje je po ponovnem vžigu avtobusa zamenjala tišina, še tisti "bolj živi" so nagnili glavo in zaspali. Preden smo prišli do češke meje, so bile oči že odprte in usmerjene v čudovito pokrajino. Vodnica nam je predstavila zgodovino Češke, povedala nekaj o njihovi kulturi in načinu življenja, s prihodom v Prago pa tudi nekaj informacij o naši poti ter lokacijah, ki si jih bomo ogledali.


Najprej smo odšli do hotela, se prebili do recepcije, dobili ključe sob in se v njih udobno namestili. Pregledali smo sobe, nato odšli do samopostrežne restavracije, kjer smo se zaradi okusnih jedi zadržali zelo dolgo.

Prosti čas smo izkoristili tako, kot smo najbolje znali. Nekateri so raziskovali okolico hotela, drugi so se le pogovarjali s profesorji.


Naslednji dan smo bili po zajtrku ponovno deležni kulturnega izobraževanja. Spomnili smo se tudi na najbližje in jim kupili spominek. Mnogi so ga kupili tudi zase.


Na poti nazaj smo naredili kratek povzetek vsega, kar smo doživeli, imeli kviz o zgodovini Češke in njeni kulturi. Prvi dve mesti sta pripadli 4. z, tretje mesto pa 2. o. Če bi radi preverili svoje znanje o Češki, je tu nekaj vprašanj:
Koliko prebivalcev ima Praga?
Kako velika je Češka?
Koliko mostov prečka reko Vltavo?
Kdo je najbolj znan češki skladatelj?
Naštejte najbolj znana češka piva.
Moj sošolec, zborist, nam je zapel pesem Toneta Kozlevčarja in nas spomnil, da je povsod lepo, a doma najlepše. Spodaj vidite fotografijo, ki je nastala po povzetku ekskurzije, ko smo vsi potrebovali že nekaj počitka.





Jure Stražiščar, 4. Z

Ni komentarjev:

Objavite komentar