četrtek, 21. maj 2015

PODJETJE 5-ES





V letošnjem šolskem letu (2014/15) smo v okviru predmeta organizacija in poslovanje ustanovili podjetje PET-ES. Člani tega podjetja smo bili vsi dijaki 5. S-razreda. V podjetju smo izdelovali nakupovalne torbe, ki se jih lahko pritrdi v prtljažni prostor. Sestavili smo komplet treh torb, v katerem so:

·         ekološka nakupovalna torba iz jute,
·         zložljiva hladilna torba ter
·         zložljiva nakupovalna torba. 


V podjetju je imel vsak učenec svojo vlogo, ki jo je opravljal po najboljših močeh, pri tem pa smo si nabirali zelo koristne izkušnje. Voditi podjetje ni bilo lahko, saj smo morali voditi račune, naročati material in izdelati poslovni načrt. Izdelek, ki smo ga izdelali in prodajali, je moral biti povezan z motornimi vozili, ker smo sodelovali v projektu Skills for the future,  v ta projekt pa je bilo vključeno tudi podjetje Hyundai.
7. 5. 2015 smo se zbrali na Gospodarski zbornici, kjer so se predstavljala podjetja dijakov različnih šol, ki so sodelovala v projektih JA-Slovenija Moje podjetje in Skills for the futur. Dijaška podjetja so se predstavljala v dveh kategorijah, prva je bila povezana s podjetjem Hyundai, kjer so bili izdelki, povezani z motornimi vozili, v drugi kategoriji pa so bili predstavljeni najbolj prodajani izdelki. V kategoriji Skills for the future smo zasedli odlično 2. mesto, zmagalo pa je podjetje, ki je ustvarilo e-skiro. Zmagovalci bodo svoj izdelek predstavili še v Pragi, kjer bo evropsko srečanje projekta Skills for the future.  


Z delom v podjetju smo se vsi veliko naučili, pomagali smo drug drugemu in se pri tem tudi zabavali. V tak projekt bi se vključili ponovno.

Žiga Fujs, 5. S

Ni komentarjev:

Objavite komentar