torek, 5. maj 2015

MATEMATIČNO TEKMOVANJE KENGURU



  
Kot vsako leto se tudi letos dijaki udeležili matematičnega tekmovanja Kenguru. Tekmovanje poteka na treh ravneh (šolsko, regijsko in državno tekmovanje).
Šolsko matematično tekmovanje je potekalo v četrtek, 19. 3. 2015. Tudi letos se je tekmovanja udeležilo izredno veliko število dijakov. V dveh tekmovalnih kategorijah je tekmovalo 122 dijakov, ki so bili zelo uspešni. 30 dijakov se je uvrstilo na regijsko tekmovanje iz matematike, ki je v sredo, 1. 4. 2015, potekalo na dveh različnih srednjih šolah.

        
Polni znanja, veselja in dobre volje smo se dijaki ter učitelji mentorji odpravili na lov za dobre rezultate na srednjo zdravstveno šolo ter ekonomsko šolo, kjer sta potekali regijski tekmovanji za C- oz. B-kategorijo. Tudi na tem tekmovanju so se dijaki odlično izkazali. Prejeli so 13 srebrnih priznanj, kar osem dijakov pa se je uvrstilo med prvih deset. Med najbolj uspešnimi dijaki so bili Miha Koprivnikar, Alen Murić, Žan Novak, Klemen Miklavčič, Jan Korošec, Žiga Franzot ter Fatmir Mehić. Znanje jih je pripeljalo do uvrstitve na državno matematično tekmovanje, ki je potekalo 18. 4. 2014. Kljub deževni soboti so bili dijaki polni energije in dobre volje. Ob 8. uri smo se zbrali pred šolo ter odpeljali v Celje, kjer je na Gimnaziji Celje center potekalo državno tekmovanje. Tudi na tej ravni nismo ostali brez opaznih rezultatov. Dijaki so se izredno izkazali in dosegli odlične uvrstitve. Dijaki Miha Koprivnikar, Alen Murić, Klemen Miklavčič, Jan Korošec ter Fatmir Mehić so dosegli zlato priznanje. Dijak Klemen Miklavčič pa je poleg zlatega priznanja osvojil odlično 4. mesto.
         
  
Mentorji čestitamo vsem dijakom, ki so sodelovali na letošnjem matematičnem tekmovanju. Izredno smo ponosni na vse vas in vaše dosežke. Le tako naprej!


Za aktiv učiteljev matematike: Nuša ČERNIVC, vodja aktiva

Ni komentarjev:

Objavite komentar