nedelja, 26. januar 2014

INFORMATIVA 2014




24. in 25. januarja je na Gospodarskem razstavišču potekala 6. Informativa, sejem izobraževanja in poklicev. Obiskalo ga je rekordnih 20.000 obiskovalcev, ki so si ogledali ponudbo več kot 200 slovenskih in tujih izobraževalnih programov ter praktične prikaze poklicev. Tudi naša šola je na Informativi predstavljala tri programe: ustvarjalca modnih oblačil ter logističnega in avtoservisnega tehnika. K stojnici smo obiskovalce privabljali s prikazom tekstilnih oblačil, ki so jih izdelale dijakinje 3. K-razreda, risanjem krojev v živo, avdiovizualno predstavitvijo šolanja logističnih tehnikov in razstavo avtomobilskih delov, med drugim motorja z notranjim izgorevanjem.


Našo stojnico sem obiskal v petek popoldne, ko so obiskovalcem šolske programe predstavljali učiteljica Alojzija Skubic in učitelja Damijan Krašovec ter Miha Škoda. Pri privabljanju mladine in njihovih staršev so jim pomagali tudi dijaki naše šole. Vprašal sem jih, ali so zadovoljni z obiskom in odzivom, in tako učitelji kot dijaki so mi odgovorili pritrdilno. Damijan Krašovec je še pripomnil, da so dijaki veliko bolj resni, če pridejo skupaj s starši kot z razredom. Takrat jih bolj kot sama predstavitev zanima, koliko imamo bombončkov in ostalega propagandnega materiala. Dobili pa smo tudi kar nekaj obljub, da nas pridejo obiskat na informativni dan, ki bo potekal 14. in 15. februarja.
Naši dijaki so mladim obiskovalcem odgovorili na vsa vprašanja, predvsem pa poudarili, da je šolanje pri nas kvalitetno in prijetno.


Čeprav smo imeli dober obisk, sem bil razočaran, da se obiskovalci niso bolj ustavljali ob stojnicah in se informirali o različnih izobraževalnih programih. Sam sem Informativo obiskal pred tremi leti, ko sem zaključeval osnovno šolo, in takrat je bilo več zanimanja za predstavljene šole, fakultete in poklice. Upam, da nam bo tudi predstavitev na sejmu pomagala, da bomo jeseni imeli veliko novih nadobudnih in znanja željnih dijakov.




Matic Šebjan, 2. O

Ni komentarjev:

Objavite komentar