petek, 2. oktober 2015

SEJEM STARODOBNIKOV IN REZERVNIH DELOV V IMOLI od 11. do 13. SEPTEMBRA 2015


Imola je italijansko mestece v pokrajini Bologna. Od Ljubljane je oddaljeno približno 420 km. Mesto je znano predvsem po tekmovanju formule 1, ki ga je gostilo med letoma 1981 in 2006 v okviru Velike nagrade San Marina.



V mestu je tudi slavni avtodrom Enza in Dina Ferrarija, očetov italijanskega avtomobilizma. V bližini Imole najdemo podjetja, kot so Ferrari, Lamborghini in Maserati.

Žal se je Imola znašla v središču medijske pozornosti leta 1994, ko se je na tekmi formule 1 smrtno ponesrečil eden največjih dirkačev vseh časov, trikratni svetovni prvak Brazilec Ayrton Senna. Najuspešnejši dirkač na tem dirkališču pa je bil Nemec Michael Schumacher s sedmimi zmagami.

Dirkališče v Imoli v mesecu septembru gosti Sejem starodobnikov in rezervnih delov, ki sem ga letos obiskal tudi jaz. 



Proga, kjer so se predstavljali razstavljavci, je dolga skoraj 5 km. Stojnice in okrepčevalnice so postavljene na obeh straneh proge. Po trasi vlakec brezplačno prevaža udeležence sejma. Vstopnica za tridnevni obisk znaša 100 EUR.



Na sejmu prevladujejo predvsem italijanske znamke vozil, od motorjev znamke Vespa, Piaggio, Gilera do vozil znamke Fiat. Razstavljenih je bilo veliko starih avtomobilov in še več rezervnih delov zanje ter motorjev. Sejemski prostor se mi ni zdel dobro urejen, saj so 50 let stari avtomobili stali poleg precej mlajših motorjev in različnih rezervnih delov. Ljudje, ki so iskali točno določene stvari, so se morali zelo potruditi, da so jih tudi našli. Ob obilici starodobnikov in rezervnih delov pa je res lahko vsak našel kaj zase, tako da smo mnogi kupovali in preprodajali.




Poleg starodobnikov pa je bilo na sejmu možno najti tudi novejše štiri- in dvokolesnike, med drugim tudi maketo in motor Ferrarija.




Janez Novak, 2. B

Ni komentarjev:

Objavite komentar