ponedeljek, 5. oktober 2015

STROKOVNO USPOSABLJANJE IN VZPOSTAVLJANJE NOVIH PARTNERSTEV NA MALTI IN V ŠPANIJI
Naša šola ima v mednarodnem okolju široko mrežo projektnih partnerstev s tujimi šolami in podjetji. Kljub temu želimo vsako leto vzpostaviti partnerstva in sodelovanja z novimi šolami in organizacijami, saj to narekujejo potrebe po internacionalizaciji izobraževalnega okolja.  
Prav zato smo se v času od 21. 9. do 24. 9. 2015 v okviru programa Erasmus+ KA1, projekta Družbene in gospodarske spremembe narekujejo potrebo po novih poklicnih znanjih, udeležili strokovnega usposabljanja v Valletti na Malti in od 25. 9. do 29. 9. 2015 še strokovnega usposabljanja v Madridu v Španiji. Usposabljanja so se udeležili ravnateljica ga. Fani Al-Mansour, vodja Avtošole Ježica g. Goran Lapič ter projektna koordinatorja programa Erasmus+ KA1 ga. Smiljana Fister in g. Nikolaj Lipič.  

Usposabljanje na izobraževalni instituciji MCAST (Valletta, Malta)

V Valletti smo obiskali izobraževalno institucijo MCAST Paola ter dve organizaciji FSS Ltd. in Junior Achievement (Young Enterprise) Malta Foundation. Vsi so pokazali zanimanje za sodelovanje z našo šolo na področju strokovnega usposabljanja dijakov in učiteljev ter za drugo projektno in razvojno sodelovanje. 

Usposabljanje na FSS Ltd. (Valletta, Malta)

V Madridu smo obiskali dve srednji šoli. Prvič smo obiskali šolo IES Leonardo da Vinci, ki poleg številnih programov izobražujejo tudi za programe s področja tekstila. Predstavniki te šole so nas obiskali v letu 2014. Poleg tega smo obiskali tudi srednjo šolo CIFP PROFESOR RAUL VAZQUEZ, ki že tri leta sprejema naše dijake in učitelje na strokovno usposabljanje.

Usposabljanje na srednji šoli IES Leonardo da Vinci (Madrid, Španija)

Veseli smo, da smo našo mrežo projektnih partnerstev razširili s štirimi novimi projektnimi partnerji v tujini, kajti s šolami in organizacijami na Malti do sedaj še nismo sodelovali. 


Nikolaj Lipič, 
projektni koordinator Erasmus+ KA1

 


Ni komentarjev:

Objavite komentar