nedelja, 21. junij 2015

PASSPORT TO YOUR FUTURE, 2. del 
 
Sledi 2. del poročila o mednarodnem projektu Passport to your future, ki je potekal prvi teden maja na naši šoli. Novinarji in udeleženci projekta Jaka Petrovič, Žan Sešlar in Martin Dolinšek so napisali, kaj so si tuji in naši dijaki ogledali v sredo (6. 5.), četrtek (7. 5.) in petek (8. 5.).


V sredo smo si z dijaki ogledali prostore LPP-ja in največje slovensko skladišče.
Najprej smo se odpeljali do LPP-ja. Tam smo si ogledali avtobuse, predstavili so nam zgodovino ter razvoj organizacije. Sledila je video predstavitev in po njej čas za naša vprašanja. Zatem smo se z avtobusom odpeljali do največjega skladišča v Sloveniji, ki je v lasti Mercatorja. Na vhodu sta nas pričakala dva vodiča, ki sta nas vodila skozi večji del skladišča. Ogledali smo si tudi postopek natovarjanja živil na tovornjak. 


Jaka Petrovič

V četrtek, 7. 5. 2015, smo si ogledali Škocjanske jame. Pot nas je vodila preko zanimivega kraškega površja in naši enotedenski gostje se kar niso mogli nagledati lepot slovenske Primorske. Ko smo prispeli na cilj, nas je vodnica že čakala. Ogledali smo si jame, izvir reke Reke in znameniti most, po katerem so Škocjanske jame dobile svetovni sloves. Nato smo se odpravili še v bistriški tehnični muzej. Ko smo prispeli, sta nas že čakala dva vodiča. Razdelili smo se v dve skupini, v prvi so bili dijaki tujci, v drugi pa smo bili slovenski dijaki. Najprej smo si ogledali razstavo Dnevi tehnologije, zatem samostan, kasneje pa še Tomosove starinske motorje in razstavo starih avtomobilov, ki so bili nekoč v Titovi lasti. 


Po ogledu muzeja smo se odpravili proti Ljubljani. Bilo je zelo lepo in takšne izlete bi lahko večkrat ponovili.


Petek, 8. 5. 2014, je bil dan, ko smo se poslovili od tujih dijakov. Dopoldne smo najprej dobili priznanja za naše delo pri projektu, zatem pa so se tuji dijaki s svojimi mentorji pogovorili o projektu, bivanju v Ljubljani in vtisih o Sloveniji. Po malici smo se še fotografirali in vsi ugotovili, da je teden prehitro minil.


Žan Sešlar in Martin Dolinšek

Ni komentarjev:

Objavite komentar