ponedeljek, 1. junij 2015

MODNA REVIJA V MARIBORU



 


Zelo zgodaj smo se bodoče ustvarjalke in izdelovalke modnih oblačil ter preoblikovalke tekstilij z učiteljicami odpravile v Maribor. Ko smo prispele, smo se najprej poslovile od manekenk, ki so se odšle pripravit za modno revijo. Ostale smo si najprej ogledale muzej, se sprehodile do Treh ribnikov in si ogledale ožji center Maribora.


Napočil je čas za ogled modne revije. Organizatorka letošnjega festivala je bila Srednja šola za oblikovanje Maribor, tema modne revije pa Paleta ustvarjalnosti. Naša šola se je predstavila s kolekcijo šestih modelov. Ideja za kolekcijo se je porodila dijakinji 4. K Barbari Mešić. Osnovni element oziroma detajl kolekcije je bila zgoščenka (CD). Obleke so z njo postale drugačne, edinstvene, vsak model je bil neprecenljiv unikat. Ta učinek so dekleta dosegla predvsem z lomljenjem zgoščenke, nastale so različne oblike, ki so jih vzorčile na določena mesta na oblačilih. Učinek so poudarile s črnim materialom oblačil, saj so svetleči delci še povečali kontrast med temnim in svetlim. 


Vsaka prijavljena srednja šola je blestela s svojimi kreacijami, prav tako smo pri ogledu uživali gledalci. Presenetila nas je domiselnost kreacij in celovita podoba manekenk. 



Pia Ščap in Mirjana Nikolić, 2. K

Ni komentarjev:

Objavite komentar