ponedeljek, 9. marec 2015

SPSŠB LJUBLJANA PREJELA AVTOMOBIL HYUNDAI i20 V UČNE NAMENE


To se je zgodilo v okviru programa Moje podjetje, ki poteka letošnje šolsko leto pod okriljem Zavoda za spodbujanje podjetnosti mladih na 24 srednjih šolah v Sloveniji, na dveh pa tudi pilotni program Skills for the future pod pokroviteljstvom Hyundai Motors Europe. Pokrovitelj je razpisal natečaj za donacijo 5 avtomobilov Hyundai v učne namene. Na osnovi promocijske fotografije posamezne šole, ki so jo v določenem roku podporniki »všečkali«, in motivacijskega pisma prijavljenih šol so razdelili 5 avtomobilov. Enega od njih, in sicer Hyundai i20, je prejela tudi SPSŠB-Ljubljana. Neuradna izročitev avtomobila je potekala 17. 2. 2105, uradna pa bo ob širši predstavitvi samega programa potekala 12. 3. 2015.

O programu Skills for the Future na SPSŠB-Ljubljana in ŠC Škofja Loka

Skills for the Future je izobraževalna shema, ki sta jo pripravila JA-YE Europe in Hyundai Motor Europe, da bi mladi spoznali, katera znanja in sposobnosti so potrebna za dela v industriji. Združili so strokovna znanja avtomobilske industrije in podjetniškega izobraževanja, da bi mlade naučili podjetnosti in jim pokazali, kako pomembna je izobrazba za njihovo prihodnost tako v avtomobilski industriji kot drugod.

V enem šolskem letu dijaki, ki sodelujejo v programu Moje podjetje na SPSŠB-Ljubljana in ŠC Škofja Loka, odprejo in vodijo pravo podjetje. Pomagajo jim mentorji iz Hyundai Europe in za to usposobljeni učitelji. To podjetje razvija izdelke ali storitve, ki so povezani z avtomobilsko industrijo. Dijaki pridobijo naravoslovno in tehnično znanje, spoznajo pomen tržnega gospodarstva in podjetništva ter se naučijo razviti idejo v pravi podjetniški izdelek.
Poslovne ideje nato predstavijo žiriji, z najboljšimi idejami pa se na evropskem tekmovanju potegujejo za nagrado Hyundai Skills for the Future. To tekmovanje je vrh letnega programa podjetniškega učenja in poslovne prakse po principu učenja z delom. V letu 2015 bo evropsko tekmovanje potekalo med 8. in 10. junijem v Pragi na Češkem.http://skillsforthefuture.eu/car-donation/2014-2015/final-results-


Anton KokaljNi komentarjev:

Objavite komentar