nedelja, 4. maj 2014

SREČANJE Z MADŽARSKIMI DIJAKI

V petek, 18. 4. 2014, sva se v čitalnici šolske knjižnici pogovarjali z madžarskimi dijaki in njihovo mentorico. Dijaki so bili v Sloveniji na izmenjavi in preden so se vrnili domov, sva jih povprašali o njihovih vtisih in izkušnjah.


Pohvalili so prijazne delodajalce, ki so jim zelo pomagali pri delu. Prav zato so se lahko veliko naučili in bodo te izkušnje z veseljem delili s svojimi sošolci v domovini. Bili so presenečeni, kako moderne in urejene imamo naše avtoservise delavnice. Pričakovali so slabše delovne pogoje, vendar so kmalu spoznali, da se naše delavnice po kvaliteti lahko primerjajo z njihovimi. Ko sva jih vprašali, ali bi na praksi kaj spremenili, naredili drugače, so vsi enoglasno odgovorili, da ničesar, ter še enkrat ponovili, da so za njih odlično skrbeli.


Prav tako jim je bila všeč Slovenija. V lepem spominu jim bodo ostali Bled, Postojna in Ljubljana z gradom. Omenjali so tudi Savo, vendar nisva razumeli, ali jim je bila všeč reka ali podjetje Sava, d. d. Prav njihovo pomanjkljivo znanje tujih jezikov, tako angleškega kot nemškega, je preprečilo, da bi lahko izvedeli več o njihovih vtisih. Imeli sva veliko vprašanj, vendar pa sva zaradi njihovega res osnovnega znanja angleščine dobili le najosnovnejše informacije. Mirjana in Pia, 1. K

Ni komentarjev:

Objavite komentar