torek, 13. maj 2014

FINSKI DIJAKI NAS IMAJO RADI

Še nekaj utrinkov s srečanj s finskimi dijaki

V torek, 1. 4. 2014, smo dobili gostji iz Finske. Naš razred, 2. IO, sta obiskali Carolina in July, dijakinji modnega oblikovanja.

V Sloveniji sta preživeli skoraj cel mesec. Z njima sem se nekega sončnega aprilskega petka potepala po BTC-ju. Ogledovale smo si trgovine in tako dobile nove ideje za modne izdelke. Odšle smo še v center Ljubljane in se povzpele na Ljubljanski grad.

V treh tednih praktičnega pouka pri dveh različnih šiviljah sta izdelali obleki po svojih zamislih. Slovenijo sta zapustili z obljubo, da se k nam še vrneta.

Anamari Šorgo, 2. IO


Pred začetkom prvomajskih počitnic sva se pogovarjali z odhajajočimi osmimi finskimi dijaki (šest fantov in dve dekleti), ki so bili na izmenjavi v Sloveniji. Tu so preživeli skoraj mesec dni. Vsi so pohvalili našo šolo. Slovenija jim je bila zelo všeč, predvsem zato, ker je tako drugačna od njihove domovine. Navdušeni so bili nad živalskim vrtom in nad pestro izbiro izdelkov v naših trgovinah. Pohvalili so tudi ljubljanske lokale, še posebej so bili tu glasni fantje, in restavracije. Vsi pa so se strinjali, da k nam še pridejo.

Pia in Mirjana, 1. KNi komentarjev:

Objavite komentar