sreda, 9. oktober 2013

OBISKAL NAS JE MINISTER ZA IZOBRAŽEVANJE, ZNANOST IN ŠPORT

  3. september je bil prav poseben dan. Bil je prvi šolski dan, obiskal pa nas je tudi minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Jernej Pikalo.


  
   Minister je prispel ob 8. uri. Pred šolskimi delavnicami ga je pričakala gospa ravnateljica in ga pozdravila. Ministra je spremljala tudi ekipa RTV Slovenija, ki se je javljala v živo v oddajo Dobro jutro Slovenija. Novinarka mu je zastavila nekaj vprašanj in predvsem omogočila gledalcem oddaje, da so tudi oni lahko spraševali ministra.

  
   Nato si je ogledal avtomehanično, avtoličarsko in novo orodjarsko delavnico. Učitelji praktičnega pouka so mu predstavili delo z dijaki, dijaki pa prikazali različna opravila, ki jih opravljajo pri praktičnem pouku. Minister je bil nad videnim navdušen in tudi sam se je preizkusil v praktičnem delu. Pomagal je pri popravilu poškodovanega avtomobila zaradi toče in kitanju.


   Svoj obisk je nadaljeval v pritličju šole. Ustavil se je v šiviljski delavnici in občudoval maturantske obleke dijakinj, v dar pa so mu dijakinje in učiteljice praktičnega pouka podarile predpasnik. 


    Čakal ga je še pozdravni govor dijakom prvih letnikov. Zaželel jim je veliko uspeha, sreče in znanja v novem šolskem letu. S tem se je ministrov obisk na naši šoli zaključil.

 
 
   Dr. Pikalo je navdušil s svojo sproščenostjo, komunikativnostjo in zanimanjem za raznovrstne šolske dejavnosti. V čast si štejemo, da nas je obiskal, kajti dosedanja praksa šolskih ministrov je bila, da so na prvi šolski dan obiskali dijake osnovnih šol in gimnazij. Škoda le, da zaradi pomanjkanja časa ni imel priložnosti za pogovor z učitelji strokovnih in splošnih predmetov.

Andrej&Maja

Ni komentarjev:

Objavite komentar