sreda, 9. oktober 2013

OBISK MEDNARODNEGA SEJMA OBRTI IN PODJETNOSTI V CELJU  Mednarodni celjski sejem obrti in podjetnosti je letos potekal v Celju od 11. 9. do 17. 9. 2013. Dijaki prvih letnikov smo se na sejem odpravili 12. 9. in že ob prihodu na sejmišče videli, da je sejem poln obiskovalcev.

   Sejem je tudi letos potekal v znamenju bogatega dogajanja s številnimi novostmi, predstavitvami in sejemskimi ugodnostmi, ki so jih za obiskovalce pripravili razstavljavci. Predstavljali so se najboljši domači in tuji ponudniki izdelkov in storitev za ogrevanje, ponudniki notranjega pohištva, izdelovalci avtomobilov in gospodarskih vozil, gradbena podjetja itd. Osebno so mi bila najbolj všeč vojaška vozila, ki so v živo videti veliko večja in bolj zastrašujoča, kot sem si predstavljal. Zanimiv mi je bil tudi inovativen vodni nogomet. Ob pritisku na gumbe so se sproščali curki vode in potiskali žogo proti nasprotniku. S prijatelji smo se večkrat ustavili ob tej zanimivi igri.

   Poleg Turčije, ki je prav MOS izbrala za predstavitev svojega realnega sektorja in okrepitev sodelovanja med slovenskimi in turškimi podjetji, so skupinske predstavitve v Celju predstavila tudi podjetja iz Brazilije, Hrvaške, Indije, Indonezije, Madžarske, Poljske in Srbije. Na sejmu je bilo veliko izdelovalcev motornih vozil, kot so Škoda, Yamaha in Mercedes Benz. Videli smo tudi različne štirikolesnike in kros motorje. Ogledali smo si močno predelan BMW roza barve, kar mi je bilo zelo všeč in se mi je močno vtisnilo v spomin. V središču sejma so izvajali tradicionalni plesi v narodnih nošah. Za nadzor in varnost je bilo poskrbljeno, saj so sejem varovali policisti.

   Razočaran sem bil le nad cenami hitre hrane, saj so bile oderuške. Burek je stal 3 €, kebab 4─5 € in hot dog 2,5 €.

   Na sejmu je bilo predstavljenih zelo veliko izdelkov domače in tuje proizvodnje. Letošnji sejem je bil že 46. po vrsti z neprekinjeno tradicijo. Priporočam vsem, da se ga naslednje leto udeležijo, saj lahko vidijo veliko novega in zanimivega.

M. L., 1. C

Ni komentarjev:

Objavite komentar