četrtek, 10. oktober 2013

EKSKURZIJA LOGISTOV V ITALIJO


  
   Dijaki in učitelji oddelka za logistiko smo se 22. 9. 2013 odpravili na strokovno ekskurzijo v Italijo. Dobili smo se pred šolo ob 4. uri in začeli z našim potovanjem. Pri Vrhniki smo imeli prvi postanek, kjer so se nam pridružili še ostali dijaki in učitelji, drugi postanek pa je bil na počivališču Ravbarkomanda. Po nekajurni vožnji smo prispeli v Padovo in si ogledali cerkev svetega Antona in regijski park. Nato smo se odpeljali mimo Bologne v Piso. Pisa velja za eno najlepših toskanskih mest. Ogledali smo si Trg čudes, poševni zvonik v Pisi in še nekaj ostalih znamenitosti. Pozno popoldne smo prišli do našega hotela na Ligurski obali, odšli v svoje sobe in počivali do večerje.

 Naslednje jutro smo se odpravili do mesteca La Spezia, od koder smo se z ladjico odpeljali na celodnevni izlet v Cinque Terre. Obiskali smo čudovite ribiške vasice, strnjene ob obalo. Družili smo se z zelo prijaznimi in prisrčnimi domačini in poskusili njihovo tipično hrano in pijačo. Pozno popoldne smo se z vlakom vrnili v La Spezio, kjer nas je čakal avtobus in odpeljali smo se nazaj v hotel.


  Zadnji dan našega potovanja smo vstali že ob 7. uri in se odpeljali v Genovo. Ob prihodu v mesto nas je pozdravil svetilnik Lanterna, ki že od leta 1543 simbolizira svobodno mesto.  Ogledali smo si stolnico svetega Lovrenca, palačo Docale, trga Ferrari in San Matteo z izjemnimi gotskimi palačami, ki so jih zgradili člani družine Doria. Videli smo hišo Krištofa Kolumba in pomorski muzej Galata del Mare. Sprehod smo nadaljevali do ulice Via Garibaldi. Tu stojijo ene izmed najlepših palač v mestu. Najlepša med njimi je Palazzo Rosso. Pred odhodom v Ljubljano smo si ogledali še genovsko pristanišče in ladjedelnico. Po napornem in zanimivem dnevu smo pozno zvečer prispeli v Ljubljano.

J.B., M.M., 5. N

Ni komentarjev:

Objavite komentar