sreda, 9. september 2015

NAGRADNI IZLET V BENETKE



Izbira Benetk za letošnji nagradni izlet se mi je zdela odlična. Všeč mi je bilo, da smo si ogledali vse pomembne znamenitosti, kljub temu pa imeli dovolj časa zase. Na otokih Murano in Burano je bil zanimiv ogled izdelave čipk in steklenih izdelkov. Čipke so me očarale, stekleni izdelki osupnili, predvsem, kako hitro je mojster naredil izdelke.

  
Vožnje z ladjico so bile prijetne, sproščujoče, to je bil čas, ko smo si lahko odpočili, se sončili ali pa uživali v pihljanju osvežujočega vetra.


Menim, da nam je vodička natrosila preveč informacij o Italiji, zato smo hitro izgubili koncentracijo poslušanja in nam je ušel marsikateri zanimiv podatek. Lahko bi si tudi hitreje ogledali otoka Burano in Murano. Bilo je vroče in smo vsi iskali primerno senco za počitek.


Bila sem presenečena, da v Benetkah ni bilo več klopic, da bi si odpočili po naporni hoji po vročini. Zmotilo me je še, da ni bilo veliko javnih stranišč v mestu. Ko smo jih le našli, pa so bila vsa plačljiva, kar se mi je zdel nepotrebni strošek.


Kljub vsemu je bil izlet dobro pripravljen in dijaki smo preživeli lep dan v Italiji.



Maruša Turk, 3. k


Ni komentarjev:

Objavite komentar