torek, 8. september 2015

IZLET V BENEŠKO LAGUNOV četrtek, 27. 8. 2015, smo se izbrani dijaki odpravili na enodnevni nagradni zlet v Beneško laguno. Pot nas je vodila preko slovenskega Krasa in primorske pokrajine do Beneške lagune. Med potjo nam je prijazna vodička predstavila italijanske kulturo, zgodovino in njihove navade. 

  
Naša prva postaja je bil otok Burano, ki se nahaja v neposredni bližini Benetk. Otok slovi predvsem po čipkah in kiparstvu. V mestu smo videli veliko živobarvnih hiš, ki so nekoč pomagale usmerjati ladje v zaliv. Po skupnem ogledu mesta smo imeli uro zase, da smo si še sami ogledali središče mesta ali pa pojedli malico in si odpočili.


Nato smo se vkrcali na ladjo, ki nas je odpeljala na otok Murano. Otok je zaslovel predvsem po izdelavi predmetov iz stekla. Za izdelavo čudovitih steklenih izdelkov uporabljajo posebno tehniko, ki je niso spremenili že 6 generacij.


Naša tretja in hkrati tudi končna postaja so bile Benetke. Ko smo prispeli v mesto, smo se razdelili v skupine za lažji ogled mesta. Mesto je prelepo, očara s svojimi mogočnimi zgodovinskimi palačami, ozkimi uličicami, mostovi in gondolami. Ko si v srcu mesta, se pravzaprav sploh ne zavedaš,  da celotno mesto stoji na lesenih pilotih in je zato še toliko bolj posebno.


Upam, da bodo tudi v prihodnje nagradni izleti tako dobri, kot je bil letošnji.


Martin Dolinšek, 2. i


Ni komentarjev:

Objavite komentar