četrtek, 9. oktober 2014

ZAHVALA ZA BREZPLAČNA KOSILA

Po podatkih Statističnega urada Republike Slovenije je v letu 2012 živelo pod pragom revščine 271.000 ljudi, poleg tega pa je bilo še 121.000 prebivalcev Slovenije socialno izključenih. UNICEF-ovo raziskovalno poročilo (Report Card 10) navaja, da v Sloveniji število revnih otrok narašča. Kar 8,3 % otrok je prikrajšanih za dve ali več osnovnih dobrin. Najbolj se je kriza dotaknila posebej ranljivih otrok, saj je 43,6 % otrok iz družin, kjer je eden ali sta celo oba starša brezposelna, občutno prikrajšanih.

Za vse več slovenskih šolarjev je čas malice in kosila čas sramu, občutka manjvrednosti in nemoči, saj njihovi starši nimajo denarja, da bi jim plačevali šolsko prehrano. Tako dijaki ostajajo brez toplega obroka do poznega popoldneva ali pa kar ves dan.

vir slike
A na srečo še vedno obstajajo dobri ljudje, ki znajo odpreti svoja srca. Srednja poklicna in strokovna šola Bežigrad  - Ljubljana se v imenu vseh zaposlenih, staršev in dijakov iskreno zahvaljuje podjetju Intereurope, ki je omogočila 5 dijakom šole prejemanje brezplačnega kosila. Veseli smo, da lahko sodelujemo s podjetjem, ki razume, kako hude in boleče so lahko stiske socialno šibkejših dijakov, in jim zato nesebično pomaga.

Dijaki bi morali biti lačni samo znanja.



Ljubljana, 9. 10. 2014

Uredništvo spletnih novic SPSŠB


Ni komentarjev:

Objavite komentar