sobota, 29. november 2014

SEJEM ELEKTRONIKE MÜNCHEN 2014


Po usklajevanjih in preverjanjih cen se je aktiv učiteljev elektrotehnike SPSŠB odločil, da se poda na avanturo leta ─ Z VLAKOM NA SEJEM V MÜNCHEN.

 
 Zgodaj zjutraj nas je vlak iz Ljubljane odpeljal proti Beljaku in tam smo prestopili na vlak za München. Ker smo že v Ljubljani preverili, da imamo za prestop 8 minut časa, smo brez večjih skrbi v Beljaku našli pravi vlak in krenili proti končnemu cilju. Po umirjenih šestih urah vožnje smo prispeli in se sprehodili do svojega hotela, ki je bil od glavne postaje oddaljen le pet minut hoje. 


Nov dan ─ naporen dan. Zjutraj smo končno prišli na želeni cilj, na sejem. Nekaj tehničnih podatkov in dejstev o sejmu: največji tovrstni sejem v Evropi, dvanajst prepolnih hal (ena hala je večja kot celotno Gospodarsko razstavišče v Ljubljani), več kot 600.000 aktivnih udeležencev, srečanje Vzhoda z Zahodom in, kot je že znano, prevladovanje Vzhoda (Indija in Kitajska). Na sejmu so bili prisotni vsi veliki in pomembni akterji na področju elektrotehnike in elektronike.


Po dolgotrajni hoji, učenju, pregledovanju novosti in zabavanju smo se izmučeni in polni izjemnih vtisov »zlili« v največjo in najbolj znano pivnico v centru Münchna, v Hofbrauhaus, na izvrstno večerjo in popolnoma zaslužen vrček odličnega pšeničnega piva.


Tretji dan pa smo se po obilnemu zajtrku odpravili na pot proti domu. Po mirnem jutru in dobri kavici smo se na vlak odpravili ob 12. uri in s postanki na zanimivih postajah (Traunstein, Salzburg, Bischofshofen, Badgastein, Spittal, Villach, Jesenice itd.) po šestih urah prispeli do Ljubljane ter tako zaključili našo službeno avanturo.


Aktiv učiteljev elektrotehnike je pri stroških poti privarčeval več kot 200 € (če primerjamo potovanje z avtom ali vlakom), pri tem pa porabil zgolj eno uro več za potovanje. Na cilj smo prišli sproščeni, spočiti in zadovoljni ter polni prijetnih vtisov, kar pri vožnji z avtom vsekakor ni nujno tako. V naslednjem šolskem letu pa bomo avanturo skušali ponoviti in si meje postaviti še više. 

V načrtu imamo obisk sejma v Frankfurtu, Musikmesse 2016.  


Matjaž Mlinšek

Ni komentarjev:

Objavite komentar