petek, 10. april 2015

FINSKI DIJAKI NA IZMENJAVI



Od 1. 3. do 29. 3. 2015 so bili pri nas na izmenjavi finski dijaki Aki, Markus, Teemu, Tero, Juuso In Tommi. Preden so se vrnili v Mikkeli, sva se z njimi pogovarjali o njihovih vtisih in bivanju pri nas.
Dijaki so bodoči avtoserviserji in avtokaroseristi. Štirje dijaki so delali v podjetju Autocommerce, d .o .o., dva dijaka pa v Porsche Inter Auto, d. o. o. Zelo zadovoljni so bili s sodelavci in nadrejenimi, saj so bili zelo prijazni in so jim vedno priskočili na pomoč. V mesecu dni niso imeli niti ene slabe izkušnje s Slovenci.

Največ časa so preživeli v Ljubljani, ki jim je postala zelo zanimiva. Kot že marsikoga je tudi njih navdušil Ljubljanski grad, še posebej razgled na naše glavno mesto. Ogledali so si tudi Bled, preden se vkrcajo na letalo, pa načrtujejo še obisk Obale. Zelo zanimiva se jim zdijo imena naših mest in krajev, morda celo smešna, saj jih nikakor niso znali pravilno izgovoriti. 

Ko sva jih vprašali, katera slovenska jed jim je bila najbolj všeč, so vsi po vrsti odgovorili, da jim je bil najbolj slasten »neslovenski« kebab. Privoščili so si tudi nekaj sprostitve. Zabavali so se v dveh nočnih klubih, Cirkusu in Top Sixu Ljubljana, in ugotovili, da znamo Slovenci poskrbeti za zelo dober »žur«.

Pogovor so zaključili z obljubo, da se v Slovenijo še vrnejo, saj so ta mesec dni, ko so ga preživeli tu, označili za najboljši mesec svojega življenja.


Pia Zemljič in Mirjana Nikolić, 2. k

Ni komentarjev:

Objavite komentar