sreda, 17. september 2014

PROJEKT SIMPLE



V drugem tednu septembra (9. 9.─13. 9. 2014) sta se učitelja Lenka Brezovar in Marko Gale udeležila petega seminarja v okviru projekta SIMPLE. Potekal je v finskem mestu Tampere v organizaciji naših dolgoletnih partnerjev iz kolidža Tredu.


Cilj projekta SIMPLE je širjenje najboljših praks mednarodne mobilnosti. Končni produkt bo namenjen podpori institucijam, učiteljem in dijakom, ki se z organizacijo mobilnosti šele pričenjajo ukvarjati.

Na tokratnem srečanju smo se posvetili zaključnim fazam projekta: popravkom in dodatkom vsebine gradiva, oblikovanju spletne strani ter promocijskega gradiva, desiminacijskemu seminarju ter strategiji širjenja končnega produkta.


Delovne dopoldneve smo v popoldanskem času dopolnili z ogledom kolidža Tredu, kjer smo spoznavali finski šolski sistem, ter druženju, s katerim smo utrjevali poznanstva in načrtovali nova sodelovanja.  

Poslušali smo tudi izredno zanimivo predavanje profesorja Petrija Jäminkija z naslovom Tools in students mobility. Predstavil nam je uporabo tabličnih računalnikov pri pouku in uporabo spletnih storitev (blog, facebook, spletna učilnica) za pouk ter praktično usposabljanje dijakov.   
  


Projekt se bo končal v novembru 2014, njegov zaključek bo potekal v Sloveniji.


Lenka BREZOVAR

Ni komentarjev:

Objavite komentar