torek, 17. marec 2015

URADNA PREDAJA AVTOMOBILA




V četrtek, 12. marca 2015, je naša šola tudi uradno prejela nov avtomobil Hyundai i20. Dobila ga je s sodelovanjem v projektu Skills for the future. Več o samem projektu si lahko preberite v naših spletnih novicah (http://spssb.blogspot.com/2015/03/spssb-ljubljana-prejela-avtomobil.html, http://spssb.blogspot.com/2015/02/spssb-ljubljana-prejela-avtomobil.html).


Najprej se je ravnateljica zahvalila podjetju Hyundaiu za podarjen avtomobil in pohvalila naše dijake, ki so z dobrim motivacijskim pismom in številčnim »všečkanjem« na Facebooku prepričali predstavnike Hyundaia, da smo prava šola za nov jekleni konjiček. 

Zatem so besedo dobili predstavniki Hyundaia. Med drugim so povedali, da je naša šola peta v Evropi prejela Hyundai i20 v učne namene. Učiteljica Terezija Kastelic, mentorica projekta Moje podjetje, je z dijaki, ki sodelujejo v projektu, pokazala nekaj novih uporabnih predmetov, ki so jih dijaki izdelali v okviru projekta. Pokazali so nam nakupovalno vrečo, ki jo z ježkom pritrdimo v prtljažnik avtomobila, in elegantne torbice.

Ob koncu se je ravnateljica še enkrat zahvalila za avtomobil in nato so predstavniki Hyundaia tudi uradno predali ključe novega avtomobila šoli. Sledila je pogostitev, jaz pa sem se lahko pogovorila z ravnateljico in predstavnikom Hyundaia.

Pogovor z ravnateljico


Kratka izjava o predaji avtomobila. 

V vsej Evropski uniji so predali samo 5 avtomobilov, zato sem neizmerno ponosna, da so naši dijaki znali in zmogli speljati ta projekt tako dobro, da smo po njihovi zaslugi dobili nagrado. Ob tem bi se rada zahvalila tudi mentorjem za pomoč dijakom.

Ste zadovoljni s sodelovanjem pri projektu?

To je bila idealna priložnost, da se dijaki naučijo tržnega obnašanja in pridobijo podjetniške izkušnje, kako bi vodili profitno podjetje, in pridejo do spoznanja, da se nobene nagrade ne dobi brezplačno, za vse se je treba potruditi.

Za katere namene bo služil novi Hyundai i20?

Ta avto bo namenjen izključno za izobraževalne namene. Postavljen bo v avtodiagnostično delavnico, kjer bodo dijaki spoznavali vse njegove funkcije in se pri tem, upam, tudi veliko naučili.

Pogovor s predstavnikom podjetja Hyundai Francijem CEVZARJEM


Kratka izjava o predaji avtomobila.

Pri podjetju Hyundai Slovenija smo veseli, da si je Srednja poklicna in strokovna šola Bežigrad priborila ta avto na spletnem natečaju. Upamo, da ga boste uporabljali čim bolj uspešno, da se boste na njem čim več naučili, saj bomo le tako dobili kompetentne avtoserviserje za naše servisne delavnice.

Zakaj ste se odločili, da podarite avtomobil?

Podelili smo ga v okviru programa Skills for the future, ki ga je organizirala evropska pisarna Hyundaia, se pravi Hyundai motors future. Oni so se odločili organizirati natečaj in podariti avtomobile.

Ste zadovolji z odzivom na projekt?

Nisem vedel, kaj lahko pričakujem, saj je Slovenija letos prvič sodelovala pri projektu in z veseljem lahko rečem, da je odziv šol presegel moja pričakovanja.


  

Maruša Turk, 2. K


Ni komentarjev:

Objavite komentar