nedelja, 22. februar 2015

INFORMATIVNI DAN 7 - FILM IN KRATEK INTERVJU S POMOČNIKOM G. KRANJCEM



KAKŠNA JE BILA UDELEŽBA NA LETOŠNJIH INFORMATIVNIH DNEVIH? SO BILA PRIČAKOVANJA IZPOLNJENA?

Da, pričakovanja so več kot bila izpolnjena, saj je bil obisk na letošnjih informativnih dnevih množičen. Bili smo kar malo presenečeni, saj nismo pričakovali tako velikega obiska. Veseli me, da javnost končno spoznava, da so operativni poklici, za katere jih izobražujemo na naši šoli, pomembni za uspešno delovanje slovenskega gospodarstva. Poklicno izobraževanje se je začelo ceniti.


KJE JE BILO NAJVEČ OBISKA? ZAKAJ JE BILO NAJVEČ ZANIMANJA RAVNO ZA TA PROGRAM?

Najbolj množičen obisk so imele avtoremontne dejavnosti, program Avtoserviser. Mladi danes želijo spremljati razvoj avtomobilske tehnologije, tudi sami želijo imeti prevozno sredstvo. Zanimajo jih mopedi, težki motorji in seveda ostala vozila. Tehnologija v avtomobilski industriji se zelo hitro spreminja in avtoserviser danes nima več umazanih rok, saj avtoservisiranje postaja skoraj že laboratorijsko delo. Šola zelo natančno spremlja razvoj tehnologije, saj želimo dijakom nuditi vse potrebno znanje za kvalitetno izobraževanje. Pohvalil bi tudi naše učitelje, ki zavzeto spremljajo vse novosti v stroki in jih prenašajo na dijake.

V ZADNJIH DVEH LETIH JE ZOPET VEČ ZANIMANJA ZA STROKOVNE IN POKLICNE SREDNJE ŠOLE. ZAKAJ?

Javnost spoznava, da so operativni poklici pomembni za slovensko gospodarstvo, vedno bolj so spoštovani. Takšna izobrazba dijaka pripelje do zaposlitve. Dobri mojstri bodo vedno iskani in tudi dobro plačani.



VIDEO PROSPEVEK O INFORMATIVNEM DNEVU:




POVEZAVA DO FORUMA - LINK


Miha Jančič, 3. O


Ni komentarjev:

Objavite komentar