torek, 16. december 2014

ŠOLA BO PREJELA AVTO HYUNDAI V UČNE NAMENE



SPSŠB IN ŠC ŠKOFJA LOKA V PROGRAMU HYUNDAI »SKILLS FOR THE FUTURE«

OBISK PREDSTAVNIKOV HYUNDAI AVTO TRADE, D. O. O., LJUBLJANA NA NAŠI ŠOLI

Predstavniki Hyundai Avto trade, d. o. o., so nas obiskali 8. 12. 2014. Uvodoma so predstavili njihovo vlogo v programu Skills for the future, ki ga skupaj z JA – YE Europe izvaja podjetje Hyundai v 11 evropskih državah, letos prvič tudi v Sloveniji, na SPSŠB in ŠC Škofja Loka. Program je zasnovan enako kot program Moje podjetje, ki poteka pod okriljem Zavoda za spodbujanje podjetnosti mladih. Poudarek v programu, ki ga podpira Hyundai, je izvajanje podjetniške ideje, povezane s področjem avtomobilizma. Hyundai bo spremljal dijaška podjetja, ki bodo na SPSŠB vključene v program.


Na srečanju z vodstvom in mentorji naše šole smo se dogovorili za tesnejše sodelovanje pri izobraževalnih vsebinah, predvsem na področju elektrotehnike. Predstavniki Hyundaia so izrazili pripravljenost podariti šoli dodatne učne eksponate in literaturo.


V nadaljevanju so predstavniki Hyundaia izvedli uro z dijaki, ki letos sodelujejo v programu Skills for the future. Predstavili so jim kratko zgodovino razvoja avtomobilizma, trenutne kadrovske potrebe na tem področju in njihovo vizijo razvoja do leta 2040. V sklopu omenjenega programa pa je SPSŠB na natečaju med 32 šolami iz 6 držav uspela osvojiti avtomobil znamke Hyundai v učne namene, ki bo šoli predan marca 2015.


Anton Kokalj, vodja MIC na SPSŠB–Ljubljana, koordinator programa Skills for the future v Sloveniji

Ni komentarjev:

Objavite komentar