ponedeljek, 21. april 2014

GORNJA RADGONA - SEJEM, TEKMOVANJE in EKOŠOLA


V zgodnjih jutranjih urah sva iz Ljubljane odrinila v Gornjo Radgono na sestanek koordinatorjev ekošole in bila že na začetku popolnoma presenečena nad dogajanjem. V Gornji Radgoni se je odvijal Pomladni sejem s tematiko, povezano z obnovljivimi viri in ozaveščanjem o sortiranju odpadkov. 
Na sejmu je bila tudi prisotna pravična trgovina »3 muhe«, ki je predstavila problematiko trgovine, posrednikov in zaslužkov na primeru kave, pravične kave.


Poleg tega pa so se na sejmu znojili tudi naši dijaki v tekmovanju iz pokrivanja strehe, na 14. državnem tekmovanju kleparjev in krovcev, ki je predviden za obrtnike in mlade krovce. Po lanskem tretjem mestu so si fantje prizadevali za boljši uspeh. Čeprav smo bili pod vodstvom mentorja Boleslava Kermavnerja zelo suvereni, natančni, hitri in odločni prinesti zmago v Ljubljano, smo zasedli odlično drugo mesto (prvo mesto je očitno rezervirano za obrtnike zasebnike). Čeprav je bilo tekmovanje tridnevno in naporno, verjamemo, da so naši junaški krovci izredno zadovoljni z uspehom. Bravo, čestitamo!


Ekošola, primeri dobrih praks, energija, pravičnost, tekmovanje, sejem, to so le nekatere teme, ki so se pojavljale na najinem obisku v Gornji Radgoni. Predstavljen je bil izredno kvaliteten večletni projekt mehatronikov iz Idrije pod mentorstvom ge. Tanje Pirih, ki se navezuje na varčevanje energije in s tem na okolju prijazno šolo.


Bistvo pa je bilo navezovanje stikov, iskanje idej za sodelovalne projekte različnih poklicnih usmeritev, kot so: mehatronik, avtoserviser, logist itd. 

Z možgansko nevihto o projektih sva se odpravila nazaj proti Ljubljani.



Matjaž Mlinšek & Matjaž Klun


Ni komentarjev:

Objavite komentar